Perhosia
Muita hyönteisiä

Tunnistamattomia perhosia ulkomailta
Tunnistamattomia hyönteisiä
Tunnistamattomia toukkia
Muita tunnistamattomia

Lintuja
Nisäkkäitä ja sammakko


Tunnistamattomia perhosia

En tunne perhosia juuri ollenkaan, joten tunnistaminen on työlästä. Yritän tunnistamista aina ensin itse. Erityisesti Hyönteisfoorumin kuvapankkia ja Ruotsin perhoskuvastoa olen käyttänyt kattavuuden vuoksi lähinnä löytääkseni ehdokkaita. Sen jälkeen haen Googlella suomenkielisiä sivuja löytääkseni luonnossa kuvattuja. Tunnistetut perhoset löytyvät lajiryhmittäin, suomenkielisessä aakkosjärjestyksessä ja käännetyssä aikajärjestyksessä sekä tieteellisillä nimillä. Jos tunnistat jotain tai havaitset virheen, ilmoitatko osoitteeseen pekka.sarvelanetti.fi (älä siirrä osoitetta kopioimalla).
Tietenkin haluaisin tietää kaikki varmasti, mutta kuulisin mielelläni myös rajauksia, jos jotain ei pysty sanomaan varmasti.

Ulkomaiset tunnistamattomat on siirretty oman linkin taakse.


Perhonen nro 18. ja 19./2017

Pukinmäki, 3.8.2017


Sammalkoisia, joiden suvuksi oletan Scoparia. Olivat samalla seinällä samaan aikaan. Ovat kovin kontrastikkaita, joten epäilen ambigualiksen lisäksi lajeja basistrigalis ja pyralella (molempia erikseen). Ja tietenkin Eudonia lacustrataa. Jälkimmäinen on se.


Perhonen nro 12./2017Kittilä, 24.7.2017

Pituus alle 1 cm.
Selkeästi Aethes. Ensimmäisenä mieleen tulee cnicana yleisempänä, mutta Kuvapankin ainoa kyrkii on mielestäni enemmän tämännäköinen. Lähimmälle suolle on matkaa noin 300 metriä ja se on osin vetinen, joten kyrkiin ravintokasvia läätettä voisi aivan hyvin esiintyä (en pysty tarkistamaan jälkikäteen).

Melko varmasti Aethes cnicana.

Perhonen nro 18./2012

Joutsa, 25.6.2016


Pituus n. 5 mm.

Coleophora tämäkin. Eräs ehdokas on Coleophora alticolella. Onko se?


Perhonen nro 41./2015
Taivalkoski, 23.7.2015

Pituus n. 5 mm.

Coleophoraksi tämä on tunnistettu, mutta tällaista tummaa valkopäistä lajia ei ole tiedossa. Eräs ehdotus on C. sternipennella, koska siivissä on mustia suomuja. Löytämäni lajikuvat ovat kuitenkin tummapäisiä.

Lisäkuva
Lisäkuva
Lisäkuva

Perhonen numerotta/2012

Joutsa, 9.6.2012


Siipiväli noin 2,5 - 3 cm.

Minusta isokuultokoisan (Paratalanta hyalinalis) näköinen, mutta asiantuntijat sanovat olevan todennäköisemmin pikkukuultokoisa (Paratalanta pandalis). Siksi täällä. En minä oikeastaan epäile asiantuntijoita, mutta haluaisin selityksen.

Lentoaika sopii pienelle paremmin, mutta ei ole mahdoton isollekaan.