LINTUKIRJA

Muita dokumentteja
Ulkomailla kuvatutPlaya de las Americas, Teneriffa 2.3. - 9.3.2017


Tässä on kerrottu linnuista, joita on nähty Teneriffan saarella 2.3 - 9.3.2017. Koska kokemukseni alueen linnuista on olematonta, on esitettyihin määrityksiin suhtauduttava varauksellisesti.

Matka ei ollut varsinaisesti linturetki, eikä mukana ollut lainkaan optiikkaa. Kaikki kuvat on otettu taskukameralla.

This is a description of birds seen in Tenerife island 2.3 - 9.3.2017. Since I have no experience about birds in the area or nearby, one should be cautioned about the species named. Note that some of names are proposals, not identification.

I was not actually birding, but all observations are found during normal holiday actions. All pictures are taken with a pocket camera. I will appreciate any identification help. My e-mail address is pekka.sarvelanetti.fi (do not copy, but write).

I am sorry that the text is not available in English, except the bird names in parenthesis.Heti alkuun on sanottava, että lintujen vähyys ei yllättänyt. Sitä osasi odottaa edellisen käynnin perusteella.

Ensimmäinen mielenkiintoinen havainto oli siniset papukaijat, joita lenteli kaupunkialueella. Yhden papukaijan sain kuvaankin. Sen tunnistaminen onnistui. Huppuaratti (Aratinga nenday / Nanday Parakeet) on saarelle kotiutunut vieraslaji.

huppuaratti

Lopulta päädyin siihen, että ne muutkin olivat tätä lajia (tosin pienellä epäilyllä: minusta niillä oli sininen pääkin). Huppuaratilla on siniset pyrstösulat, vaikka ei se kuvassa siltä näytä. Muihin kotiutuneisiin papukaijoihin (4 kpl) ei pitkä pyrstö sovi, paitsi kauluskaijaan, joka on kokonaan vihreä.

Petoja matkalla näkyi kaksi, mutta tunnistamiseen ei rahkeet riittäneet. Molemmat ovat tässä kuvassa. Ne lensivät korkeiden rantakalloiden yläosassa Los Gigantesin pohjoispuolella (Masca Bay) ja olivat melko kookkaita ja tummia. Saaren lajilistalta en löytänyt yhtään mielestäni sopivaa, ja tuskin on toivoa kuvastakaan tunnistaa.

päiväpeto

Muista lajeista ei pahemmin ole kerrottavaa, joten laitan tähän loppuun kuvia nähdyistä lajeista.

Silkkihaikara (Egretta garzetta / Little Egret).

silkkihaikara


Tylli (Charadrius hiaticula / Great Ringed Plover).

tylli


Pikkukuovi (Numenius phaeopus / Whimbrel).

Pikkukuovi


Karikukko (Arenaria interpres / Turnstone).

Karikukko


Etelänharmaalokki (Larus michahellis / Yellow-legged Gull).

etelänharmaalokki


Saharan­turturi­kyyhky (Streptopelia roseogrisea / African Collared Dove).

saharanturturikyyhky


Turkinkyyhky (Streptopelia decaocto / Eurasian Collared Dove).

turkinkyyhky


Mustarastas (Turdus merula / Blackbird).

mustarastas


Kanariantiltaltti (Phylloscopus canariensis / Canary Islands Chiffchaff)

kanariantiltaltti


Pensasvarpunen (Pas­ser hispaniolensis / Spanish Sparrow).

Pensasvarpunen


Kappas vain, puluista ei ollut yhtään kuvaa.